top of page
Sök
  • Lina Sjölund

Drömmen om ett spännande arbete i resebranschen

Uppdaterat: 12 apr. 2019

Resebranschen kryllar av många spännande och intressanta arbeten. Många arbetstitlar är namn som vi kanske inte känner till eller kanske bara drömmer om att få.

Resebemanning är arbetsgivaren som har stenkoll på de flesta arbeten inom resebranschen. De är ditt personliga bemannings- och rekryteringsföretag som är specialiserat för just resebranschen, mötesindustrin och besöksnäringen. Vårt nätverk i kombination med vår långa erfarenhet i branschen gör oss unika.


Vi har träffat Tone Solem som idag jobbar som Support Advisor på Ving. Tone berättar lite mer vad hennes tjänst innebär. Hon är support för deras reserådgivare och återförsäljare. Det handlar mycket om tekniska ombokningar, kontakt med olika avdelningar och även med personal på de olika resmålen som vi arbetar med och säljer resor till. Hon tar även hand om speciella önskemål som till exempel när man är handikappad liksom om man behöver kontakta flygbolagen som vi använder för olika önskemål. Ibland kan det även handla om visumansökningar för olika länder, betalövervakningar och mycket annat. Det är helt enkelt ett väldigt varierande och roligt jobb.
Tone berättar vidare att hon har faktiskt ingen direkt utbildning för just detta arbetet, utan hon har avancerat genom åren. Från allra första början jobbade hon inom hotellbranschen och sedan har hon fortsatt inom resebranschen i 18 år och känner att det är både väldigt socialt och roligt att jobba med detta yrket. Hon får även med jämna mellanrum varje år möjlighet att se världen själv i form av studieresor till olika destinationer och får dessutom förmånliga priser på semesterresor med familjen eller andra nära och kära vilket känns som en stor bonus, som både ger mig mer erfarenhet inom mitt jobb samtidigt som det är avkopplande.


Inom resebranschen känner hon att hon själv har lärt sig mycket genom åren och även utvecklat sin kompetens. Något som är viktigt är att ta snabba och egna beslut eftersom "vad som helst" kan hända i resebranschen. Så det gäller verkligen att kunna lite på sin förmåga och sina egna beslut. Det är även intressant att lära känna olika människor liksom lära sig om nya resmål och destinationer.


Om vi nu drömmer att få ett sådant roligt och spännande jobb som Tone har rekommenderar hon att man gärna kan börja som exempelvis reserådgivare och efter erfarenhet söka sig vidare till supporten inom det reseföretag det gäller. Just resebemanning har hand om jobb för såväl nybörjare inom resebranschen liksom för de som vill avancera sig uppåt i sin karriär.


Sist men inte minst är vi ju såklart nyfikna på vilka som är Tones favorit resmål, eftersom hon har rest världen över genom sina många år inom resebranschen. Hennes hjärta slår lite extra för storstäderna Dubai och New York och ett annat drömresmål är den karibiska paradisön Aruba.


Ving där Tone arbetar är en av Sveriges ledande researrangörer med resor till knappt 400 resmål i ca 60 länder. Ving arrangerar charterresor, flexibla paketresor med reguljärflyg och säljer även enskilda flygbiljetter och hotellövernattningar till den som vill resa på egen hand.


Resebemanning erbjuder bemanning, rekrytering, utbildning samt coaching för dig och ditt företag inom sälj, management, administration, kundtjänst och marknadsföring. Så är du mer intresserad av jobb inom resebranschen tveka inte att ta kontakt med oss. Vi finns just för dig som drömmer om en karriär i resebranschen. Låt din dröm bli sann.

468 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Kommentare


bottom of page