top of page
Sök
  • Lina Sjölund

Möt kryssningsstjärnan Viveca - Business Development Manager på Norwegian Cruise Line

Uppdaterat: 5 juni 2019Resebemanning har nyligen rekryterat kryssningsstjärnan Viveca Jerrestam till Norwegian Cruise Line och tog nu tillfället i akt att intervjuva henne..


Varför blev det just resebranschen?


Vivecas stora passion i livet är att resa vilket hon haft förmånen att göra många gånger. Karriären inom branschen började redan när hon gick på högstadiet då hon jobbade extra på hotell. Efter gymnasiet var hon inte helt säker på vad hon ville göra men blev tipsad om en bra IATA- och en resebyrå utbildning. Denna utbildningen bidrog till att hon direkt fick ett roligt och lärorikt jobb. Därefter har det bara fortsatt med olika arbeten inom resebranschen.


Med sig i bagaget har hon även en ledarskapsutbildning på högskolenivå. Men det var framförallt hennes långa erfarenhet från branschen som gjorde att hon fick sin nuvarande tjänst, samt hennes stora intresse för just kryssningar. Viveca är väldigt nöjd med sitt yrkesval.

Snabb och smidig rekrytering


Rekryteringen för tjänsten på Norwegian Cruise Line gick via Resebemanning och var en väldigt smidig och trevlig process. Viveca uppskattar den informativa och personliga rekryteringsprocessen, något som hon dessvärre inte är van vid sedan tidigare rekryteringar hos andra företag.


Idag arbetar Viveca som Business Development Manager på Norwegian Cruise Line och stortrivs med sitt arbete. Hon har ett sitt egna företag i grunden och konsultar nu på 100% uppdrag hos NCL och rapporterar till deras huvudkontor i Tyskland.Vad är en Business Development Manager?


Viveca arbetar med försäljning och marknadsföring av Norwegian Cruise Lines kryssningar i Sverige och Finland. Det innebär bland annat att jobba nära deras resebyråpartners genom att till exempel utbilda agenterna. Hon medverkar även på kundevent samt gör marknadsplaner och marknadsaktiviteter för företaget.

För att lyckas i denna tjänst som hon har idag är det bra att ha erfarenhet från både leverantörs- och agentsidan. Ett annat krav är kunskap om B2B försäljning och marknadsföring samt vara insatt i budget och rapportanalyser. Det är även givetvis mycket meriterande med ett stort intresse för kryssningar och människor såklart :)
Det bästa med resebranschen


Viveca beskriver att det bästa med resebranschen är utan tvekan de människor hon möter dagligen, som ger henne så otroligt mycket med positiv energi. Hon har faktiskt vid ett par tillfällen varit på väg in i andra branscher men när det har kommit till sista steget har hon känt att hennes hjärta hör hemma inom resor och turism liksom med de fantastiskt härliga människorna som jobbar i resebranschen. Där det är en väldigt utåtriktad och härlig stämning generellt.


Hon har haft förmånen att resa en hel del både i jobbet och privat. Hennes absoluta favoritresmål är Nya Zeeland där hon även haft förmånen att bo under en period. Det är dessutom ett lätt land att resa runt i med vacker natur och helt underbara människor. Seychellerna som också är magiskt vackert samt Kenya som ligger henne även varmt om hjärtat.


Behöver du personal?


Är DITT företag i behov av personal? Vi på Resebemanning är experter på bemanning och rekrytering inom resebranschen, besöksnäringen och mötesindustrin. Tveka inte att kontakta oss så berättar vi gärna mer om hur vi kan förse din arbetsplats med kompetenta, erfarna och glada medarbetare! Vi hittar alltid en arbetsrelation med passion.


Resebemanning har sedan 2012 arbetat som ett personligt bemannings- och rekryteringsföretag som är specialiserat för resebranschen, mötesindustrin och även besöksnäringen. Med vår spetskompetens och vårt stora nätverk i kombination med vår långa erfarenhet i branschen gör det oss unika! Vi erbjuder både bemanning, rekrytering, utbildning samt coaching för dig och ditt företag inom sälj, management, administration, kundtjänst och marknadsföring.


196 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page