top of page
Sök
  • Lina Sjölund

Månadens matching; CLARA OCH INGER PÅ SVENSKT VATTEN

Uppdaterat: 4 juni 2019


Resebemanning har sedan 2012 arbetat som ett personligt bemannings- och rekryteringsföretag som är specialiserat för resebranschen, mötesindustrin och även besöksnäringen. Med vår spetskompetens och vårt stora nätverk i kombination med vår långa erfarenhet i branschen gör det oss unika! Vi erbjuder både bemanning, rekrytering, utbildning samt coaching för dig och ditt företag inom sälj, management, administration, kundtjänst och marknadsföring.


En lång och god relation


Svenskt Vatten har arbetat tillsammans med Resebemanning sedan våren 2016, Dock inte kontinuerligt, men de har både hyrt in och rekryterat via Resebemanning och de är helnöjda. Inger Malm som arbetar som chef på ekonomi- och administrationsavdelningen på Svenskt Vatten tycker att det alltid har fungerat mycket bra med deras relation.


Inger från Svenskt Vatten, som är en branschorganisation, fick ett tips från en tidigare kollega att rekrytera via Resebemanning, vilket var väldigt lyckat.


Svenskt Vattens verksamhet utgörs av utbildningar och konferenser för deras medlemmar och där behövde de en medarbetare med stor vana av just event-arrangemang med mera.


Professionellt bemötande


Resebemanning har varit väldigt lätta att ha att göra med, fortsätter Inger Malm. De är både flexibla och återkopplar snabbt. De har verkligen direkt förstått vad vi sökt för typ av personal och hittat bra kandidater åt oss snabbt, vilket har gjort oss på Svenskt Vatten väldigt nöjda.


Jag skulle starkt rekommendera Resebemanning just för att de är så professionella, snabba och har ett bra kundbemötande, säger Inger Malm. Jag kommer absolut att använda dem igen om vi får behov av att rekrytera eller hyra in medarbetare inom detta område igen, fortsätter hon.

Från konsult till fastanställning


Resebemanning har även intervjuat Clara Franceschi som idag jobbar som Utbildning- och konferensassistent på Svenskt Vatten.

- Min roll är administrativ, där jag ansvarar för att kursmaterial kommer fram i tid till våra kurser och där jag även hjälper deltagare med bokningar och annat kring kurserna, säger Clara.


-Dessutom så arbetar jag med Svenskt Vattens konferenser, både med administrativa delar, men även att ibland vara på plats på konferenserna för att rigga och välkomna deltagarna, fortsätter hon att berätta.


-. Nu har vi precis börjat att titta på en digital plattform för E-learning och jag håller på och lär mig hur vi kan utnyttja detta för att förbättra våra kurser. Det är väldigt spännande, lärorikt och ett varierande jobb, säger Clara.


Clara började jobba på Svenskt Vatten som konsultanställd hos Resebemanning i september 2018 och blev fast anställd exakt 6 månader senare, precis när hennes originalkontrakt skulle gått ut.


Hur gick rekryteringen till?


Clara tyckte att det var en väldigt trevlig upplevelse på alla sätt och vis att vara anställd hos Resebemanning. När jag väl träffade Annie på en spontanintervju i september så förstod hon direkt vilken typ av tjänster som jag skulle passa bra för, och hon tipsade sin kollega Susanna om mig för rollen på Svenskt Vatten säger Clara. En vecka senare hade Susanna sålt in mig till Svenskt Vatten och jag gick på en intervju klockan 9.00 på min födelsedag, och kl 13.00 så fick jag jobbet! En kanonfödelsedag medger Clara glatt, kanske den hon kommer att minnas mest. Resebemanning är väldigt duktiga på att läsa av människor och deras svagheter och styrkor på ett effektivt sätt. Under mina månader som anställd på Resebemanning hade jag full support av företaget och under två lunchavstämningar så att de hade koll på att allt var bra med mig på Svenskt Vatten.. Man kände sig verkligen omhändertagen från början till slut säger Clara.


Utbildning

Clara har en Bachelor of Arts International Tourism Management & Marketing examen från London, men hon känner att det är mest mina jobberfarenheter från resebranschen i London som gör att jag har haft det lätt att komma in i mina nya jobbuppgifter på Svenskt Vatten. Det här är en helt ny bransch för mig, säger hon och väldigt stor skillnad att arbeta i VA-branschen mot resebranschen. Man har helt andra utmaningar än vad jag är van vid, vilket är roligt för problem är till för att lösas Hon avslutar intervjun med att rätt inställning verkar ha funkat för mig. Det är viljan och energin att lära sig nya saker och att vilja förbättra sig som är grejen. Hon menar att nya system och arbetsuppgifter kan man alltid lära sig om man har rätt inställning och en god vilja.


Behöver du personal?


Är DITT företag i behov av extra personal? Vi på Resebemanning är experter på bemanning och rekrytering inom resebranschen, besöksnäringen och mötesindustrin. Tveka inte att kontakta oss så berättar vi gärna mer om hur vi kan förse din arbetsplats med kompetenta, erfarna och glada medarbetare! Vi hittar alltid en arbetsrelation med passion.

103 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page