top of page
Sök
  • Resebemanning

Tips för företag som ska rekrytera

Det där med rekrytering är inte så lätt alla gånger. Därför vill vi dela med oss av några värdefulla tips att ha till hands om du vill göra rekryteringen själv.


-Ha en tydlig annons om tjänsten, ert företag, krav, merit etc. Sista ansökningsdatum.

-Var påläst om kandidaten som kommer på intervju och avsätt ordentligt med tid (minst 45 min).

-Låt kandidaten ställa egna frågor och tänk mer samtal än intervju då detta får kandidaten att slappna av och kommer mer till sin rätt. Ni ska tillsammans hitta matchen som passar er båda på lång sikt.

-Om du hittar luckor i cv:t , gå försiktigt fram men var tydlig med att du vill veta varför. Ta reda på fakta istället för ev rykten.

-Håll en tidsplan, informera och följ upp med ALLA kandidater som sökt tjänsten. Givetvis kan bara en person få tjänsten men alla måste få information om processen. En missnöjd kandidat som inte får besked ger garanterat ert företag dåligt rykte.

-Ring flera referenser på kandidaten MEN glöm inte att ni själva som företag bör kunna lämna ev referenser rörande ert företag via nuvarande/fd medarbetare.

-Dra bara igång en rekrytering om du har tiden och kunskapen utöver dina ordinarie arbetsuppgifter.


Hoppas tipsen känns värdefulla och stort lycka till!

Vid tidsbrist hör av dig till oss som är proffs på rekrytering så hjälper vi er! Ja en rekrytering kostar pengar och tid men tänk på att en felrekrytering kostar mycket mer.


42 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page