top of page
Sök
  • Resebemanning

Var det länge sedan du skrev ett cv?

Uppdaterat: 24 feb. 2020

Det är du inte ensam om. Att ha ett ouppdaterad cv eller ens ha ett cv är relativt vanligt. Kanske har jobben bara "trillat" över dig. Men att byta jobb ofta blir allt vanligare. Var 5:e år är snittet för hur ofta svensken byter arbetsgivare men det kräver ett uppdaterat cv för att nå sitt drömjobb och med stor sannolikhet en lön man är nöjd med. Till man byter jobb igen....


Vi tipsar här om en grund i cv-skrivning men kom ihåg att du är unik! Och så ska även ditt cv vara. Unikt, spegla dig som person med dina kompetenser och erfarenheter men givetvis tydligt och lättläst för mottagaren.


Steg 1: Fila på cv:t. Ta dig tid att fundera på vad du verkligen vill göra i framtiden. Vilka styrkor du har. Vad andra brukar säga om dig som kollega/anställd. Utgå från hur din framtid ska se ut och fokusera på vad du kan tillföra ett företag. Givetvis ska dina erfarenheter/utbildning/kompetenser även finnas med men fokusera på dina mål och styrkor. Ett cv bör inte vara mer än 2 A4 sidor samt lättläst. På denna sida hittar du en enkel mall av cv att utgå ifrån.

Steg 2: Ta en proffsig profilbild. Framifrån på ansiktet, utan huvudbonad och solglasögon och annat som kan störa bilden av dig. Använd en systemkamera, nyare telefon med porträttfunktion eller varför inte unna dig en plåtning i en studio.

Steg 3: Lasta upp ditt cv hos hos de företag du vill arbeta på samt hos flertal olika rekryteringsföretag. Hör gärna av dig efter för att se så att cv:t har "landat" rätt. På så viss får du en personlig kontakt och förhoppningsvis en spontanintervju.


Glöm inte heller vikten av nätverkande en uppdaterad LinkedIn profil samt att själv vara aktiv i sociala medier med de personer/företag du tycker är intressanta. Lycka till och välkommen till oss!

398 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page